Korkulan oldu... Savaş ilanı! Haberler peş peşe geliyor!

Son Dakika Gündem Haberleri

Korkulan oldu... Savaş ilanı! Haberler peş peşe geliyor!
Korkulan oldu... Savaş ilanı! Haberler peş peşe geliyor! tuğba civik

Rusya, Azak Denizi’nde Ukrayna ile yaşanan gerginliğin ardından BM  Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre BMGK yerel saat ile  11.00'de (TSİ 19.00) toplanacak.

Azak Denizi'nde Rus savaş gemileri ile Ukrayna savaş gemilerinin karşı  karşıya geldiği belirtilmiş, Rus karasularına girdiği iddiasıyla Rusya'ya ait  savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı  civarında, Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) ait sınır güvenliği teknesinden  Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığını ve 6 Ukrayna askerinin yaralandığını  duyurmuş, gemilerin Rus özel kuvvetleri tarafından ele geçirildiği açıklanmıştı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Genel  Sekreteri Aleksandr Turçinov, ülkenin savaş durumuna geçmesi için toplantı  yapılacağını bildirdi. 

UKRAYNA SAVAŞ DURUMUNA GEÇMEYİ GÖRÜŞÜYOR

Turçinov, Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı  Petro Poroşenko'nun topladığı savaş kabinesinde  Azak Denizi’nde meydana gelen  hadise ile ilgili olarak Ukrayna Savunma Bakanlığının rapor verdiğini aktardı.

Toplantıda Rus savaş gemilerinin Ukrayna savaş gemilerine yaptığı  müdahalenin "askeri saldırı eylemi" olduğunun vurgulandığını belirten Turçinov,  "Toplantıda ülkede savaş durumu ilan edilmesi için Ulusal Güvenlik ve Savunma  Konseyinin toplanması önerildi." dedi.

Turçinov, toplantının bu gece gerçekleşeceğini dile getirdi.

Sabah saatlerinde Azak Denizi'nde Rus savaş gemileri ile Ukrayna savaş  gemilerinin karşı karşıya geldiği belirtilmiş, Rus karasularına girdiği  iddiasıyla Rusya'ya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahalede  bulunmuştu.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı  civarında, Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) ait sınır güvenliği teknesinden  Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığını ve 6 Ukrayna askerinin yaralandığını  duyurmuş, gemilerin Rus özel kuvvetler tarafından ele geçirildiği açıklanmıştı.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada şunları belirtti;

Azak Denizi ve Kerç Boğazı’nda yaşanmakta olan gelişmeleri ve artan gerginliği takip ediyoruz. Bu çerçevede Ukrayna’ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz. 

Karadeniz’e kıyıdaş bir ülke olarak Kerç Boğazı’ndan geçişlerin engellenmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Bölgesel barış ve istikrarı tehlikeye sokabilecek adımlardan kaçınılması, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi, ayrıca sağduyu ve itidal içinde hareket edilerek gerginliğin tırmandırılmaması çağrısında bulunuyoruz.Karadeniz’e kıyıdaş bir ülke olarak Kerç Boğazı’ndan geçişlerin engellenmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Bölgesel barış ve istikrarı tehlikeye sokabilecek adımlardan kaçınılması, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi, ayrıca sağduyu ve itidal içinde hareket edilerek gerginliğin tırmandırılmaması çağrısında bulunuyoruz.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’