Milyonları ilgilendiriyor tam 3 maaş...

Son dakika ekonomi haberleri

Milyonları ilgilendiriyor tam 3 maaş...
Milyonları ilgilendiriyor tam 3 maaş... tuğba civik

SGK'dan emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere müjde... Talepler hayata geçerse, tüm emekliler 3 maaş avans çekebilecek. Peki, 2019'da emeklinin avans ödemesi ne kadar olacak? Hangi emekliler avans alabilecek? Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haberleri...

Emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) avans imkanı sunuyor.

Emeklilik başvurusunu yapan ve aylığı 90 gün içinde bağlanamayanlar, yazılı olarak avans talep edebiliyor.
SGK, bu kişilere, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Yani bu yıl başvuran 6 bin 62 liraya varan avans alabiliyor.
Avansın bağlanacak aylığın birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra aylıktan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

FAİZ İŞLETİLMİYOR

Bu uygulamanın tüm emeklilere yaygınlaştırılması da gündemde. Emekliler, bu imkanı dört gözle bekliyor.

Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek

Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra maaştan taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.

ASTSUBAYLARA MÜJDE

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Emekli astsubaylarımızı hedef alan, onların özlük haklarını iyileştirmeyi amaçlayan bir çalışma içindeyiz. İnşallah kısa süre içinde çözeceğiz" dedi.

Akar, şöyle konuştu: "Statü geçiş kontenjanlarında astsubaylarımızın lehine artış oldu. Tüm personelin özlük haklarında 400 lira artış gerçekleşti.
Ayrıca muvazzaflardan özel ihtisas sahibi astsubaylara ilave değişik rakamlar verildi. Bir diğer konu derece ve kademe konusu. Bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor." (Takvim)

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’