Milyonlarca kişiye müjde memura ve emekliye zam...

Haberin ayrıntıları için tıklayın

Milyonlarca kişiye müjde memura ve emekliye zam...
Milyonlarca kişiye müjde memura ve emekliye zam... tuğba civik

Memur ve emekliler için iyi haber. 12.3 milyon emekli, dul ve yetim ile 3 milyon memur enflasyona paralel zam alıyor. Memur ve emekli bu yıl yüzde 4 artı 5 zam alacak.
Memurlar ile emekliler ocak-temmuz olmak üzere yılda iki kez zam alıyor. Memur ve emeklisinin zam oranı iki yılda bir yapılan toplu sözleşmeye göre belirleniyor. Geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa bu da zamma ekleniyor. SSK ve Bağkur emeklileri de memurlar gibi yılda iki kez zam alıyor. Ancak toplu sözleşme SSK ve Bağkur emeklisi için geçerli değil.
FARK OLARAK EKLENECEK
Toplu sözleşmeye göre; memur ve emeklisi bu yıl yüzde 4 artı 5 zam alacak. TÜİK’e göre; enflasyon ocakta yüzde 1.06, şubatta yüzde 0.16, martta da yüzde 1.03 arttı. 3 aylık toplam kümülatif enflasyon yüzde 2.26 oldu. Önümüzdeki üç ay sonunda ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 4’ü aşması halinde memur ve emeklisine fark zammı yansıyacak.
İKRAMİYE HAZİRANDA
SSK ve Bağkur emeklisinin maaşı ilk 6 ayda çıkan enflasyon kadar zamlanacak. Şu aşamada yüzde 2.26 zam garanti. Nisan, mayıs ve hazirandaki enflasyona göre zam oranı artabilir. Zamlar temmuz maaşlarına yansıyacak. Ondan önce 3 Haziran’a kadar 1000 liralık bayram ikramiyesinin hesaplara yatması bekleniyor. (Posta)


 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’