Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! Son Gün Sonra Ücretli Olacak...

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yayınlanan düzenleme le sağlık sigortası prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Peki GSS Prim borcu ne kadar oldu? İşte merak edilenler haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! Son Gün Sonra Ücretli Olacak...
Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! Son Gün Sonra Ücretli Olacak... admin

“29 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan; Genel Sağlık Sigortası ve 4/b (Bağ-Kur) sigortalısı olup sağlık hizmetlerinden yararlanamayan Türk vatandaşları ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler, Sağlık Bakanlığı ve bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversite hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden 31 Aralık 2019 tarihine kadar ücretsiz olarak yararlanabilecektir. Ücretsiz sağlık hizmeti hakkından; Genel Sağlık Sigortası ve Bağ-Kur kapsamındaki vatandaşların bakmakla yükümlü olduğu kişiler de yararlanacak.’ hükmü gereği uygulama 31 Aralık 2019 tarihinde sona eriyor" dedi.

ÜCRETSİZ SAĞLIK HAKKI, 31 ARALIK 2019’A KADAR GEÇERLİ OLACAK

Bakırcı, “Sigortalı vatandaşlarımızın, ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanabilmesi için ise, 60 günden fazla prim borçlarının bulunmaması gerekmektedir. 60 günden fazla prim borçları bulunanların muayene ve tedavi giderleri SGK tarafından karşılanmamaktadır. Borcu olsa da borçlarını yapılandırıp tecil ve taksitlendirmeleri devam edenler ise borçlarını düzenli bir şekilde ödemeleri durumunda SGK sağlık sigortasından yararlanmaya devam edebilecektir. Bu bağlamda, 01.01.2020 tarihinden sonra ise 60 günden fazla prim borçları olanlara SGK sağlık provizyonu verilmeyeceğinden sağlık yardımlarından faydalanamayacaklardır” diye konuştu.

GSS PRİM BORCU NE KADAR OLDU?

Bakırcı açıklamasının devamında şunları söyledi:

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’