Petrol Fiyatları Ekonomiyi Tehdit Ediyor

İran ABD geriliminin hat safhaya çıktığı şu günlerde petrol fiyatlarının oldukça artması Türkiye ekonomisi için büyük bir risk oluşturuyor.

Petrol Fiyatları Ekonomiyi Tehdit Ediyor
Petrol Fiyatları Ekonomiyi Tehdit Ediyor admin

2019 yılının son çeyreği Türk ekonomisi için son derece olumlu geçmişti. Enflasyon rakamlarının beklentilerinde ötesinde inmesi, döviz fiyatlarında ki artışın sabitlenmesi, Merkez Bankasının ardı ardına aldığı faiz kararları ve Borsa İstanbul’un ardı ardına rekorlar kırması ile 2020 yılından beklentiler oldukça artmıştı. 

Hatta ekonomi yönetimi 2019 yılının ikinci yarısının dengeleme dönemi olduğunu ve 2020 yılı ile birlikte tekrar her alanda yükselişe geçileceği vurgulanmıştı. Fakat ABD ile İran arasında yaşanan kriz ve iki ülkenin savaşın eşiğine gelmesi ile birlikte ülke ekonomisi için büyük bir tehdit ortaya çıktı. Borsa İstanbul ardı ardına büyük kayıplar yaşarken artan petrol fiyatları ekonomik anlamda Türkiye’nin en önemli riski olarak ortaya çıkıyor.

Petrol Fiyatları Ortalama Yüzde 10 Arttı

ABD ile İran arasındaki gerilimden önde Brent petrolün varil fiyatı 62 dolar seviyelerinde bulunurken yaşanan gerilim ve savaş riski ile petrol fiyatlarının yüzde 10 artarak Brent Petrol varil fiyatının 70 doları geçtiği görülüyor. Bu artışın devam etmesi ve olası İran ABD savaşı ile birlikte Petrolün varil fiyatının 100 dolara dayanmasından endişe ediliyor. Böyle bir senaryoda ise Türkiye ekonomisi için tüm beklentilerin bir anda eksi yönde revize edilmesi anlamına geliyor.

Kaynak : SanalAjans

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’