Gardiyan Nasıl  Olunur? İnfaz Koruma Memuru Başvuru Şartları Nelerdir?

Gardiyan ismiyle bilinen infaz koruma memuru olabilmek için birtakım şartları sağlıyor olmak gerekmektedir. İnfaz koruma memurları yani gardiyan alımı Adalet Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Peki, Gardiyan Alımı Nasıl Yapılır?

Gardiyan Nasıl  Olunur? İnfaz Koruma Memuru Başvuru Şartları Nelerdir?
Gardiyan Nasıl  Olunur? İnfaz Koruma Memuru Başvuru Şartları Nelerdir? admin

Gardiyan olmak isteyen birçok kişi nasıl gardiyan olunur konusunda araştırmalarını sürdürmeye devam etmektedir. Gardiyan ismiyle bilinen infaz koruma memuru olabilmek için birtakım şartları sağlıyor olmak gerekmektedir. Ceza İnfaz kurumlarında görev yapan gardiyanlar, cezaevleri idari olarak, Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlıdır. İnfaz koruma memurları yani gardiyanlar hem Cumhuriyet Başsavcılığına hem de cezaevi aracılığıyla Bakanlığa bağlı olarak görev yapmaktadırlar.

Gardiyan Alımı Nasıl Yapılır?

İnfaz koruma memurları yani gardiyan alımı Adalet Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Gardiyan olmak isteyen vatandaşların KPSS sınavından en az 70 puan almaları gerekmektedir. KPSS sınavına girerek en az 70 puan alan adaylar sözleşmeli ya da kadrolu olarak başvurularını yapmaları ardından eğer mülakatları geçerlerse alınmaktadır.

Bu kadrolara ilk kez atanacak olan kişiler merkezi KPSS sınavına girerek en az 70 puan alanların arasından, sözlü ve gerektiğinde de uygulamaları olan sınavlar sonucunda yerleştirilmektedirler. Ön lisans mezunlarına seçimler yapılırken infaz koruma memuru, tebligat memuru, emanet memuru ve cezaevi kâtibi kadroları için öncelik tanınmaktadır.

Gardiyanlık için memur alımları Bakanlık tarafından internet sitesinde ilan edilmektedir. Gardiyan olmak isteyen kişiler alımları Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü sitesinden takip edebilmektedirler. İnfaz koruma memuru başvuru şartları için kişilerin birtakım şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Gerekli evraklar, başvuru tarihleri, genel şartları, özel şartlar ve başvuruların nerede yapılacağına dair ilanlar içerisinde adayların detayları öğrenmeleri gerekmektedir. Genel olarak alımlar şu şekilde gerçekleştirilmektedir;

  • Başvurular adliyelerde yer alan komisyonlara yapılmaktadır.
  • Komisyon belirli tarihlerde adayları mülakat sınavına tabi eder.
  • Mülakat sınavından geçenler ilan edilir Bu kişiler ardından komisyon tarafından boy ve kilo ölçümüne tabi tutulurlar.
  • Seçilen adaylara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazı gönderilerek göreve başlamaları tebliğ edilir.

Gardiyanların Görevleri Nelerdir?

Gardiyan olmak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konulardan birisi de gardiyan görevleri olmaktadır. Gardiyanlar ceza infaz kurumlarında iç güvenliği sağlayan memurlardır. Ceza evlerinde her birimde görev yapabilirler. Düzenlenecek olan uygulama beraberinde ani müdahale, vardiya ya da bürolarda görev yapabileceklerdir. Gardiyan memurları mahkûmlarla birebir görüşmektedirler. Bu sebepten dolayı da bürolarda çalışmak gardiyan olanlar tarafından en sık tercih edilen çalışma yeridir.

Gardiyanların Çalışma Saatleri ve Maaşları

Cezaevlerine göre ve çalıştıkları birimlere göre değişiklik gösterse de genellikle gardiyanlarda iki farklı çalışma saatleri olmaktadır. Cumartesi ve Pazar tatilken haftanın beş günü sabah 8 akşam 5 çalışılabilir.

Yine tatil hafta sonu yerine Çarşamba ve Perşembe olacak şekilde diğer günlerde aynı saatler çalışabilirler. Gardiyan maaşları ise ortalama 4000 TL’dir. Bu durum derecelerine, kademelerine ve evli olup olmamalarına göre değişir. Aynı zamanda 10 yıla kadar senelik 20 gün ve 10 yıl sonrasında senelik 30 gün izin kullanabilirler.

Gardiyanların Tayin Durumu

Gardiyanlar istemedikleri sürece tayin edilmezler. Ancak yıl içerisinde üç kez olacak şekilde bulundukları komisyonlara balı başka yerlerde görev yapabilirler. 2 mazeret ve bir havuz tayini olarak adlandırılan bu tayinler Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personel daire başkanlığı tarafından yapılır.

www.nutuk.com.tr

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’