Taşeronlara çifte zam müjdesi! Dava kazanıldı, 2020 kararı bekleniyor…

Asgari ücret üzerinde yüzdelik dilim ile düzenleme olması adına yargı yolarına başvuran işçilerin mahkemeden istedikleri sonuçları elde etmesi ile yapılacak toplu düzenlemenin gündeme gelmesini sağladı. Peki 2020 TİS görüşmeleri sırasında yer alacak olan yetkili sendika yüzdelik dilimleri konusu masada olacak mı? İşte merak edilen detaylar...

Taşeronlara çifte zam müjdesi! Dava kazanıldı, 2020 kararı bekleniyor…
Taşeronlara çifte zam müjdesi! Dava kazanıldı, 2020 kararı bekleniyor… admin

Asgari ücret üzerinde yüzdelik dilim ile düzenleme olması adına yargı yolarına başvuran işçilerin mahkemeden istedikleri sonuçları elde etmesi ile yapılacak toplu düzenlemenin gündeme gelmesini sağladı. Peki 2020 TİS görüşmeleri sırasında yer alacak olan yetkili sendika yüzdelik dilimleri konusu masada olacak mı? 

Kamuda çalışma hayatına devam eden taşeron olarak yer alan işçilerin maaşlarına gelen zam oranı beklenen yüzdelik dilim ile nasıl gerçekleşecek olduğu merak ediliyor. Bu konuda en önemli olan adım ise yüzdelik olarak gerçekleşecek düzenleme ile ek zam konusunda 2020 sendikasının bu alanda atacak olduğu adımlar dikkatleri çekti.

2020 TİS masasının en kritik olarak yer alan başlığı yüzdelik dilim ve ek zam olacak...

Kamuda çalışma hayatına devam eden işçilerin maaşları geçmiş zamanlara dönük olarak değişebilecek. Bu alanda ise alınan mahkeme kararlarının ardından tüm taşeron olarak yer alan işçiler umut dolu hale geldi.

2019 yılı ve öncesinde açılmış olan davalar arına taşeron olarak yer alan işçiler için yüzdelik dilim konusunda düzenleme talep edildi. Bu dava sırasında ise işçiler kadro içerisinde yer amadan önce maaşlarının asgari ücretten daha yüksek olduğunu ve bunu kadroya alınmasının ardından rakamların düşmüş olduğunu dile getirdiler. Bu alanda yer alan maaşların düzeltilmesi adına taleplerde bulunan işçilerin de talepleri olumlu olarak kabul edildi.

Bu kararların ardından gelen çeşitli olarak sendikaların da kendilerine bağlı olarak yer alan işçiler adına toplu düzenleme yapmaları dile getirildi. Bu toplu düzenleme sırasında ise henüz net bir gelişme bulunmuyor olması konunun da TİS içerisinde yer alması beklentiler arasına girdi.

Yüzdelik dilim düzenlemesi ve TİS

Yüzdelik dilim düzenlenmesi ile faydalanarak yer alan kişilerin maaşları artarak yer alan taşeron işçilerin olması ise konunun büyük bir olasılık ile 2020 TİS masası üzerinde görüşülecek olmasına dikkatleri çekti. Bu noktada ise yetkili olarak yer alan sendika çalışmalarının devam etmesi ve çalışmayı da Çalışma Bakanlığı'na karşı sunması ile karar alınması bekleniyor.

Kaynak : https://www.nutuk.com.tr/taseronlara-cifte-zam-mujdesi-dava-kazanildi-2020-karari-bekleniyor-25589h.htm

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’