Asgari ücretle çalışanlara bir darbe daha geldi! Zam oranları, milyonlarca kişiyi üzecek… Asgari ücret zammı ne kadar oldu?

Ülkemizdeki yedi milyonun üzerinde asgari ücretle istihdam eden vatandaş var. Bu vatandaşlar maaşlarına gelecek zam oranının ne kadar olacağını ve ne zaman açıklanacağını büyük bir sabırsızlık ile bekliyor.

Asgari ücretle çalışanlara bir darbe daha geldi! Zam oranları, milyonlarca kişiyi üzecek… Asgari ücret zammı ne kadar oldu?
Asgari ücretle çalışanlara bir darbe daha geldi! Zam oranları, milyonlarca kişiyi üzecek… Asgari ücret zammı ne kadar oldu? admin

Ülkemizdeki yedi milyonun üzerinde asgari ücretle istihdam eden vatandaş var. Bu vatandaşlar maaşlarına gelecek zam oranının ne kadar olacağını ve ne zaman açıklanacağını büyük bir sabırsızlık ile bekliyor.

22 Aralık tarihinde yapılan asgari ücret tespit komisyonu toplantısının ardından son toplantı ne zaman yapılacak merak ediliyor. Asgari ücret tespit komisyonunun üçüncü toplantısı TİSK ev sahipliği tarafından ortalama olarak 3 saatin üzerinde online bir şekilde gerçekleşti. Peki, TÜİK nasıl bir asgari ücret zam talebinde bulundu?

TİSK ev sahipliğinde geçen toplantının ardından asgari ücret ile istihdam eden vatandaşlara TÜİK ne kadar talepte bulundu bir hayli merak ediliyor. 2021 asgari ücret zamlarının açıklanacağı zaman büyük bir merakla bekleniyor.

Asgari ücret zam oranlarında üçüncü toplantıda neler oldu?

TİSK ev sahipliğinde meydana gelen asgari ücret tespit komisyonu toplantısı sırasında TÜİK asgari ücret zam taleplerini dile getirdi. Bu toplantı genelinde 2792 TL maaş önerisi geldi. Şu an asgari ücret tespit komisyonunun son kez yapacak oldukları dördüncü toplantı sonucunda oranlar belli olacak. Şu an için net bir karar verilmedi.

Asgari ücret tespit komisyonu dördüncü toplantısı ne zaman olacak?

2021 asgari ücret maaşlarını belirlemek için asgari ücret tespit komisyonu toplam dört kere bir araya geliyor. İlk üç toplantının yapılmasının ardından maaşlar hala netlik kazanamadı. Şu an tüm vatandaşlar tarafından dördüncü toplantı ne zaman olacak diye araştırmalar başladı. 2021 memur ve kamu işçilerine gelecek yüzde 3 + 3 zam oranının netleşmesinin ardından memur, emekli ve asgari ücret ile istihdam eden vatandaşlar ne kadar maaş zamları alacaklarını merak ediyor. Toplantı tarihleri belli oldu…

15 Aralık tarihinde TİSK ev sahipliğinde yapılan ikinci toplantının ardından vatandaşlar üçüncü toplantıda da sonuç çıkmamasının ardından gözlerini dördüncü toplantıya çevirdiler. 22 Aralık tarihinde online olarak yapılan üçüncü toplantı sırasında TÜİK 2792 TL önerisinde bulundu. Maaşın ne kadar olacağına net bir şekilde karar vermek için dördüncü bir toplantı daha yapılacak. Fakat net bir tarih belli olmadı.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’