3 Bin TL geri ödemesiz destek ve kira yardımı yapılacak! Başvurular başladı…

Korona virüs süreçlerinde bir hayli zorluk çeken esnaflar için kira yardımı ve hibe destekleri için başvuru ekranları açıldı. Esnaflar için hem hibe hem de kira destekleri verilerek bu zorlu günlerde bir nebze de olsa rahat etmeleri için destek ödemeleri veriliyor.

3 Bin TL geri ödemesiz destek ve kira yardımı yapılacak! Başvurular başladı…
3 Bin TL geri ödemesiz destek ve kira yardımı yapılacak! Başvurular başladı… admin

Korona virüs süreçlerinde bir hayli zorluk çeken esnaflar için kira yardımı ve hibe destekleri için başvuru ekranları açıldı. Esnaflar için hem hibe hem de kira destekleri verilerek bu zorlu günlerde bir nebze de olsa rahat etmeleri için destek ödemeleri veriliyor.

Ticaret Bakanı Pekcan; esnaf ve sanatkarların yaşadıkları maddi zorluklarda gerçek tacirlere yönelik destek süreçlerini başlattı. Yeni tip korona virüs salgını ile beraber ticari faaliyetleri birçok vatandaşın olumsuz olarak etkilendi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; geçtiğimiz günlerde hibe ve kira destekleri için başvuru süreçlerini başlattı. Peki, yardımlar kimlere ne kadar verilecek? Bu süreçlerde aranan şartlar nelerdir? Hibe ve kira destekleri…

Hibe ve kira destek başvurusu…

Ocak, şubat ve mart ayı olmak üzere esnaf ve sanatkarlar için kira ile hibe destekleri tam üç ay boyunca sunulacak. Yaptığı açıklama sırasında kira destekleri ile beraber hibe desteklerinin gerekli görülen tüm esnaflar için verileceği açıklandı. NACE kodları ile beraber bakanlık web sayfasından tüm detaylar yayınlanmaya devam ediyor.

Kira destek başvuruları nasıl yapılacak?

Esnaf ve sanatkarlar için üç ay boyunca verilecek kira destek başvuruları e devlet üzerinden başladı. Başvurular için buraya tıklamak ve gerekli formu doldurmak yeterli olacak.

Hibe ve kira destek şartları…

Esnaf ve sanatkarlar için hibe ile kira destekleri korona virüs salgını ile mücadele sırasında verilecek. Gelir kaybı yaşayanlar ve kira desteği olmak üzere iki farklı yardım verilecek. 2021 yılının ilk üç ayında 3000 TL gelir ve kira yardımı verilecek.

Gelir kaybı destek ödemeleri için başvuran vatandaşların ticari kazançlarının basit usulde kanıtlanmış olması, vergiden muaf olarak yer alan esnaflar ile bunların haricinde kalan esnaf ve sanatlar için gerçek kişiler ile tacir olanlar için aylık bin TL olarak üç ay boyunca 3 bin TL destek verilecek. Bu süreçlerde vatandaşların;

  1. İş yerlerinin kira olması
  2. Büyükşehir belediyesinde olanlar için başvurularına göre 750 TL olmak üzere 2250 TL destek
  3. Küçük şehir belediyesinde olan esnafların başvurularına göre 500 TL olmak üzere 1500 TL kira destek ödemesi verilecek.

Nutuk.com.tr

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’