Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Müjde! 20 bin TL’ye Varan Sosyal Yardım İmkanı Geliyor…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Maddi durumları yetersiz ve geçim sıkıntısı konusunda zorluk çeken vatandaşlar için yardım eli uzatılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Müjde! 20 bin TL’ye Varan Sosyal Yardım İmkanı Geliyor…
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Müjde! 20 bin TL’ye Varan Sosyal Yardım İmkanı Geliyor… admin

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Maddi durumları yetersiz ve geçim sıkıntısı konusunda zorluk çeken vatandaşlar için yardım eli uzatılıyor.

Bakanlık tarafından verilen aile yardımları, sağlık yardımları, eğitim ödemeleri, özel amaçlı sunulan destek ödemeleri, yaşlı ve engelliler için verilen yardım ödemeleri kapsamında destekler geliyor. Bu zorlu günlerde herkes temel ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılasın diye destekler gelmeye devam ediyor. Belirli şartları yerine getiren herkes anlık olarak başvuruda bulunabilecek.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen yardımlar

Bu zorlu günlerde Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Yardımlar belli oldu.

  1. Gıda yardımları

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından en çok verilen yardımlardan bir tanesi gıda yardımları olurken en çok ramazan ve kurban gibi dini bayramlarda verilmeye özen gösteriliyor. Kişilerin temel giyim ve gıda gibi ihtiyaçlarının karşılanması için başvuru şartlarını yerine getiren herkesin başvuru yapması gerekir. Kaymakamlıklara bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile başvurular yapılırken başvuracak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Haneye giren gelir miktarından hanedeki kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesi şartı ile yardımlar verilir.

  1. Barınma yardımları

İnsanların yaşamlarına devam edemeyecekleri kadar eski, bakımsız ve sağlıksız olan evlerin bakım ve onarımları için verilen desteklerdir. Muhtaç durumda olan aileler için prefabrik ev yapımından, betonarme ev yapımlarına kadar birçok alanda destekler sunulur. Doğal afet süreçlerinde ev eşyası alımı gibi destekler de sunulur. Kaymakamlıklara bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile başvurular yapılırken başvuracak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Haneye giren gelir miktarından hanedeki kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesi şartı ile yardımlar verilir.

  1. Yakacak yardımları

Geçim sıkıntısı geçen ve muhtaçlık durumunda olan vatandaşlar için yılda bir kere en az 500 kg olarak kömür yardımları yapılır. Kış aylarında verilen yardımlar bedelsiz olarak sunulur. Kaymakamlıklara bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile başvurular yapılırken başvuracak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Haneye giren gelir miktarından hanedeki kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesi şartı ile yardımlar verilir.

  1. Dul kadınlara verilen yardımlar…

Sosyal güvencesi yer almayan ve ihtiyaç sahibi durumda olan kadınlar için eşlerini kaybettikleri zaman dul maaşı şeklinde ayda 375 TL olarak destekler sunulur. İki ayda bir 750 TL olarak verilen ödemelerden yararlanmak için kadınların medeni kanun şartlarına uygun bir şekilde resmi eşinin hayatını kayıp etmesi gerekir.

  1. Asker ailelerine yapılan yardımlar…

Birinci dereceden akrabaları askerde olan ve muhtaç durumda olan aileler için iki ayda bir olmak üzere 400 TL nakdi destekler PTT aracılığı ile sunulur.

  1. Öksüz ve yetim maaşları

Anne ya da babalarından birini ya da ikisini aynı anda kayıp eden daha 18 yaşından küçük olan çocuklara iki ayda bir 150 TL olmak üzere nakdi destekler sunulur. Eğer anne ya da babasından birisini kaybederse yardımlar diğerine yapılırken ebeveynlerinin ikisini de kayıp edenler için çocuklara bakan kişiler için yardımlar sunulur.

  1. Muhtaç asker çocuklarına yardım

Askerde olan muhtaç durumdaki vatandaşların 18 yaş altı çocukları varsa annelerin başvuru yapması durumunda her iki ayda bir 150 TL olmak üzere PTT aracılığı ile destekler verilir.

  1. Doğum yardımları

15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren canlı doğum yapan anneler için destek ödemeleri bir kereye mahsus olarak veriliyor. Bu yardımlar için TC vatandaşı olmak ya da mavi kart sahibi olmak gerekir. Annelerin bu tarihten sonraki ilk doğumları için 300 TL, ikinci doğumları için 400 TL olarak verilen destekler üç ve sonraki doğumlar için 600 TL olarak veriliyor.

  1. Elektrik tüketim destekleri

Düzenli bir şekilde sosyal yardım alan vatandaşlar için elektrik tüketim destekleri verilmeye devam ediyor. Haneye giren gelir miktarından hanedeki kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesi şartı ile yardımlar verilir. Yardım miktarı hanede yaşamına devam eden kişi sayısına göre belirlenir. Bu noktada;

  1. Hanede 1 ya da 2 kişi yaşamına devam ediyorsa aylık 75 kWh,
  2. Hanede 3 yaşamına devam ediyorsa aylık 100 kWh,
  3. Hanede 4 yaşamına devam ediyorsaaylık 125 kWh
  4. Hanede 5 ve daha fazla yaşamına devam ediyorsaaylık 150 kWh

Nutuk.com.tr

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’