Askerlik düzenlemesi kabul edildi: 2021 askerlik kaç ay olacak belli oldu mu? Askerlik uzadı mı? 6, 9, 12, 18 ay mı olacak?

Askerlik süresi ne kadar olacak diye gündemde yerini bir hayli almaya devam ediyor. TBMM milli savunma komisyonu tarafından yeni askerlik düzenlemesi için sunulan tasarı onaydan geçti.

Askerlik düzenlemesi kabul edildi: 2021 askerlik kaç ay olacak belli oldu mu? Askerlik uzadı mı? 6, 9, 12, 18 ay mı olacak?
Askerlik düzenlemesi kabul edildi: 2021 askerlik kaç ay olacak belli oldu mu? Askerlik uzadı mı? 6, 9, 12, 18 ay mı olacak? admin

Askerlik süresi ne kadar olacak diye gündemde yerini bir hayli almaya devam ediyor. TBMM milli savunma komisyonu tarafından yeni askerlik düzenlemesi için sunulan tasarı onaydan geçti.

Düzenleme kapsamında uzman erbaşların emeklilik yaş hadleri ile ilgili detaylar da yer aldı. Askerlik 12 ya da 18 aya çıkacak diye konular gündemde yerini almaya devam ediyordu. Peki, düzenleme ile askerlik kaç aya kadar artış gösterecek? Askerlik düzenlemesi…

Askerlik 2021 yeni düzenlemesine göre ne kadar olacak?

Askerlik düzenlemesi 2021 hakkında gelen son dakika bilgilerine göre er ve erbaşlarda 6 ay olarak askerlik süreci devam edecek. Eğitim durumlarına gözetilmeksizin belirlenecek olan durum vatandaşların fark etmeden yedek subay, astsubaylar için 12 ay boyunca askerlik görevlerinde geçerli olacak.

Askerlik düzenlemesinde son dakika gelişmeleri…

Askerlik düzenlemesi kapsamında sağlık bilimleri üniversitelerinde uzmanlık eğitimlerine devam etmekte olan askeri personeller ek olarak bu süreçler için de demeler verilecek. Tecrübe durumlarına göre daha uzun süre geçerli olacak. Erbaşlarda emeklilik yaş haddi olarak 55 yaş belirlenecek. Seferler gerek olduğu zaman 60 yaşına kadar askerlik görevinde yer alanlar 60 yaşlarına kadar çağrılabilecek. Fakat en küçük olanlardan en yaşlı olanlarına kadar bu durum belirlenecek. Subay adayları temelli askerlik sürelerinin ardından subay olabilecekler. Kıta komutanlarının yanı sıra kurum amirleri, hukuk sınıf subayları, disiplin amirleri olmak gibi planlamalar arasında ye alacak.

Sağlık Bakanlığı kapsamında söz konusu olan durumun talep edilmesi koşulu ile 6756 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesi Hakkında Kanun sayesine, Sağlık Bakanlığına ve Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilmesi ile kurumlarla şehit aileleri, gaziler, TSK personeli ve aileleri ile sınır ötesi ve teröristle mücadele harekatına uygun olarak öncelikle sağlık hizmetleri sunan Sağlık Bakanlığı teşkillerinde TSK'de yedek subay şekli ile görevli sağlık sınıfı personel görevlendirmeleri söz konusu olacak.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’