Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağında Son Durum! Erdoğan Tarih Vererek Açıkladı… 27-28 Şubatta Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

17 Şubat 19:30 sularında başlayan sokağa çıkma yasağında son durumun ne olduğu bir hayli merak ediliyordu. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları da konu olarak ele alındı.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağında Son Durum! Erdoğan Tarih Vererek Açıkladı… 27-28 Şubatta Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?
Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağında Son Durum! Erdoğan Tarih Vererek Açıkladı… 27-28 Şubatta Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? admin

17 Şubat 19:30 sularında başlayan sokağa çıkma yasağında son durumun ne olduğu bir hayli merak ediliyordu. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları da konu olarak ele alındı.

Yapılan kabine toplantısının ardından Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan açıklamada bulundu. Açıklaması sırasında; "İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.’’ İfadelerine yer verdi.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması hakkında merak edilen sorular da yanıtlarını buldu. Konu hakkında; ‘'Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka, aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.'’ İfadeleri ile dikkatleri çekti.

Cumhurbaşkanından açıklama…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı itibarıyla kademli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka, aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli olur, ne kadar hassas davranır, kendi illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi de o derece hızlı ilerleyecektir. Tüm vatandaşlarımdan bir kez daha yürüttüğümüz mücadeleye destek vermesini istirham ediyorum. ‘’ ifadeleri ile konuyu açıkladı.

Konuşmasına; "Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Biraz daha sabrederek, biraz daha fedakarlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerde duruyoruz." Sözleri ile açıklık getirdi.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması…

İç işleri bakanlığından gelen açıklama sırasında hafta içi sokağa çıkma kısıtlamaları 21:00 da başlayıp 05:00 saatlerinde son buluyor. Hafta sonu ise Cuma akşamları 21:00 da başlayarak pazartesi sabahı 05:00 e kadar aralıksız devam ediyor.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
2021 Survivor Ünlüler ve gönüllüler kadrosunda kimler var?
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’
Acun Ilıcalı’ya gönderme! ‘’ Benim şefim seninkinden daha iyi’’